Risoni Pastasallad

 In Blog

Klassiskt picknick-grubb, enkel lunch, eller varför inte som tillbehör på grillfesten eller buffébordet? Prova vår goda och enkla risonisallad!

Du behöver

300 g risoni pasta
inlagda soltorkade tomater, 1 burk/ca 250 g, skivade
oliver efter smak, ca 200 g
broccoli, ett huvud, hackat
1 rödlök, hackad
kapris, 2-3 rejäla matskedar
1 paprika, hackad i små bitar
1/3 gurka, hackad i små bitar
lite finhackad persilja

Vinaigrette

4 msk extra virgin olivolja
2 msk ljus vinäger (tex äppelcider)
salt och svartpeppar efter smak

Gör såhär

Koka pastan enligt paketet.
Sista minuten, häll i den hackade broccolin i pastavattnet.
Häll av, skölj i kallt vatten/låt svalna.
Blanda ner paprika, gurka, rödlök, tomat, oliver, kapris och persilja.
Blanda olivolja och vinäger och häll över. Salta och peppra lite.
Blanda alla ingredienser ordentligt med rena händer eller bestick.
Toppa med några persiljekvistar eller annat grönt.

Denna rätt är lätt att göra glutenfri om du väljer glutenfri pasta istället.

Ut och njut!

Recommended Posts