Skip to content

HISTORIEN OM
HERMANS

I början på 90-talet fick Herman Ottosson en idé när han sålde hemmagjorda smycken på Mexikos stränder: han ville introducera vegetarisk mat i Stockholm och utmana det skandinaviska köket. Han återvände hem, startade sin första restaurang 1992 och expanderade snabbt till sju enheter runt om i Stockholm. Herman var den som fick stockholmarna att upptäcka smakrik vegetarisk mat från olika delar av världen.

Efter 14 år som restauratör tyckte Herman år 2006 att det var dags för något nytt. Han lämnade över uppdraget att fortsätta utveckla det vegetariska köket till ett ungt par vid namn Leo och Omer (oss!).

Hermans blev vår första baby och storfamilj. Personal från hela världen skapar en multikulturell känsla.

Vi är inte perfekta, men vi försöker göra vårt bästa när det kommer till att bry oss om planeten och våra barns framtid. Vi har valt att servera växtbaserad mat eftersom den har minst skadlig miljöpåverkan och är (enligt oss) hälsosammast. Våra maträtter och desserter tillagas i vårt kök med omsorg och tanke. Vi använder ekologiska råvaror i så stor utsträckning som möjligt. Allt avfall återvinns, arbetskläder och handelskläder är gjorda i ekologisk bomull och bambu, restaurangen går på miljömärkt el och firmabilen rullar på biogas.

Vi har valt att använda den här frasen eftersom den speglar vår vision och filosofi.

Vårt fokus är att erbjuda ett tillgängligt alternativ för att upptäcka vegetarisk mat, som tidigare för många har upplevts som tråkig eller smaklös. Vi vill bevisa att vegetarisk mat kan vara gott och varierat. Alla typer av människor kommer till Hermans – stamgäster, turister, vegetarianer, veganer och till och med köttätare. Alla ska ha möjlighet att äta en god, varierad, växtbaserad buffé. Vi vill inte ses som en liten nisch på marknaden, utan som en del av en pågående medveten rörelse. Vi vill hjälpa människor att skapa kopplingen mellan maten vi väljer att äta och hur den har en direkt effekt på vår egen och planetens hälsa. Vi vill vara det BÄTTRE ALTERNATIVET.

När våra gäster har fått en alternativ, utsökt, hälsosam, vegetarisk måltid, med en av de finaste utsikterna som Stockholm har att erbjuda, vill vi se till att de lämnar oss leende.