Happy Halloween!

 In Blog

Idag firar vi Halloween på Hermans, och från kl 17:00 får alla buffégäster som kommer utklädda en gratis dessert 😺

Har du inte möjlighet att komma förbi och njuta av den kusligt goda stämningen, men ändå är sugen på något sött, kommer här ett recept på Halloween-fina cupcakes!

Du behöver
1 msk äppelcidervinäger
3,5 dl sojamjölk
4,5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 tsk pumpkin spice eller pepparkakskrydda
1 dl kokosolja, uppvärmd till flytande form

Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj två muffinspannor med 12 koppar eller förbered med 18 pappersformar.
Häll äppelcidervinäger i en mellanstor skål. Fyll med soja mjölk och låt stå tills det ystar sig, cirka 5 minuter.
Blanda ihop mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat, salt och kryddor i en stor skål.
Vispa ihop kokosoljan med sojamjölksblandningen och häll sedan de våta ingredienserna i de torra under omrörning.
Skeda eller häll smeten i de förberedda kopparna och se till att fördela jämnt.
Baka i den förvärmda ugnen ca 15-20 minuter. Topparna ska återta sin form om du trycker lätt på dem, alternativt kan du göra ett stickprov med en tandpetare och se att ingen smet fastnar på den.
Låt muffinsen svalna i pannorna på ett galler.
När de svalnat, frosta med önskad frostning och servera!

Låt fantasin flöda när det gäller frosting och dekoration. Du kan tex använda bara florsocker och lite apelsinjuice för en härligt syrlig “icing” eller göra en klassisk “cream cheese” frosting med tex oatlys “på mackan” (se recept nedan). Dela upp frostingen i olika skålar och färga med en droppe (vegansk) karamellfärg, gör små figurer eller ögon i sugarpaste (sockerpasta), eller dekorera med godis…

Frosting ingredienser
200 g växtbaserad färskost (tex “på mackan”)
75 g mjukt, rumstempererat, mjölkfritt margarin
2 dl florsocker
rivet apelsinskal till garnering

Gör såhär
Vispa ihop “färskosten” med margarinet till en fluffig smet (lättast med elvisp).
Häll i florsockret och vänd försiktigt till en jämn smet med hjälp av en slickepott. (Vispar du i florsockret finns det risk att du får en lös frosting).
Bre frostingen på muffinsen och dekorera med rivet apelsinskal (eller sockerfigurer, godis, strössel, hackade rostade nötter, pepparkakssmulor eller vad du vill)
Koka en kanna kaffe eller te, tänd ett ljus, sätt på rysligt mysig musik och Njut!

 

Recommended Posts

Leave a Comment