Catering

Vi är specialister på vegetarisk mat och erbjuder dig och ditt sällskap god, mättande och smakrik vegetarisk mat med global inspiration. Med 15 års erfarenhet har vi samlat det godaste och här nedan ser du ett urval. 

Samtliga buffémenyer kan göras glutenfria, mjölkfria, veganska, eller på annat sätt anpassas så att alla i sällskapet kan äta, med bibehållen smakupplevelse och kvalitet. 
Vid ytterligare behov/önskemål ger vi dig självklart förslag. Titta igenom bufféförslagen nedan och kontakta oss sedan på info@hermans.se med dina önskemål och din beställning. 
 
 

 
Vintermeny 2016 
Gör ett urval ur nedanstående rätter: 

 
Varmrätter:
Vegansk lasagne eller Janssons frestelse
Korma- indisk gryta med cashewgrädde och grönsaker. 
Stroganoff- svensk gryta med  tomatsås, sojakorv och champinjoner

Grön thaicurry med strimlat sojakött och grönsaker

Pris: 120kr per varmrätt och portion

Med grytorna ingår ris. 

 

Ugnsrostade rotfrukter med rosmarin: potatis, morötter,palsternacka, polkabeta

Pris 30 kr per portion

 

Sallader:
Couscous sallad med anti pasti 
Rotfruktssallad med hyvlade rödbetor, gulbetor och polkabetor
Indonesisk glasnudelsallad 
Asiatisk vitkålssallad med jordnötter
Morotssallad med kokos och lime
Hummus sapiens 
Baby Green Salad med spenat
Rödkålssallad med valnötter
Sojakött sallad med curry sojamajonäs och ärtskott
Klassisk rosa tärnad rödbetssallad med saltgurka 
Linssallad med rostad sötpotatis
Arabisk sallad med grön tehina dressing
Pris: 65kr per sallad och portion
 
Hembakt surdegsbröd
Prisförslag: 9kr ex moms per person 
Övrigt:
Veganskt örtsmör 15kr/hg
Hummus sapiens  20kr/hg
Baba Ghanosh 25kr/hg
Tapenade  20kr/hg
Amaranth Kaviar 20kr/hg 
Äpple chutney 20kr/hg 
Alla priser exlusive moms.  
 

Transport tillkommer vid behov alternativt att maten hämtas på plats hos oss.

 
 Julbuffé - God grön jul
  • Sojaköttbullar och sojakorvar i brunsås 
  • Janssons frestelse vegoversionen
  • Finsk gratinerad rotfruktslåda med kålrot, morot, ris, saffran, sirap
  • Vinterskördegryta med glöggmarinerat sojakött, torkade frukter och rotfrukter. 
  • Gult Ris med kardemumma, korianderfrön, och limeblad
  • Rostad potatis med rosmarin
  • Vegetarisk aubergine senaps"sill" 
  • Grönkål med flarnad mandel 
  • Klassisk rödbetssallad
  • Klassisk potatissallad
  • Hembakt vörtbröd
  • Skagenröra
Pris per person: 295kr ex moms
 
Medelhavet 
En färgstark, mättande och familjär buffé:
  • Ugnsbakad lasagne med italienskt färgtema, med långkokad tomatsås, färska champinjoner, spenat, rödlök, vegansk spenat och ostbechamel toppad med färska basilikablad
  • Rostad klyftpotatissallad med ruccola, kapris, soltorkade tomater, rödlök, gräslök, senapsvinägrett 
  • Antipasti sallad med aubergine, zuchini, champinjoner och paprika i pesto marinad
  • Vegansk Tzatziki 
  • Grekisk sallad med tofu fetaost, Kalamataoliver, rödlök, gurka, tomat, kryddor
  • Hembakat foccaciabröd med oliver, rosmarin, havssalt - serveras med vårt egna vitlökssmör 
Pris per person: 260kr ex moms.


TexMex 
  • Mexikansk chiligryta med tomater, svarta bönor, kidneybönor, chili, vitlök, hickoryrökt sojakött, säsongens grönsaker
  • Ris 
  • Hermans egna heta tomat- och mangosalsa med färsk mynta
  • Hermans egna guacamoledip på avocado, vitlök, citron, olivolja, kryddor
  • Svalkande sourcreamsås med mynta och koriander 
  • Krispiga Nachochips
Pris per person: 260kr ex moms


Mellanöstern
  • Moussaka Marrakesh med potatis och ajvarmynta, sojakött, relish 
  • Ris Majadra - basmatiris och gröna linser. 
  • Hermans Hummus- kikärtsdip med vitlök, olivolja, citron, kryddor 
  • Babaghanoush - dip med grillrökt aubergine, vitlök, sesampasta, citron, olivolja, kryddor
  • Taboulleh med gul bulgur, färsk mynta, salladslök, granatäpplen, gurka och tomat, rostad mandel
Pris per person: 260kr ex moms


Asien
  • Thaigryta med röd curry, limeblad, citrongräs, kokosmjölk, asiatiska grönsaker och specialmarinerade soja/tofubitar 
  • Limebladsdoftande jasminris 
  • Nudelsallad med asiatiska grönsaker 
  • Kimchipickles - Koreansk salladskål marinerad i chili och vitlök 
  • Gurksallad med arame alger
Pris per person: 260kr ex moms


Indien
  • Palak Panir - krämig gryta med färsk spenat, panir/tofu ocgh kokosmjölk
  • Citronkardemummadoftande gult basmati ris 
  • Pakora - friterade grönsaksknyten med en svalkande yoghurt & kokossås
  • Morotssallad med curry och lime.
  • Papadam - krispigt, tunt kikärtsmjölsbröd
Pris per person: 260kr ex moms


Sverige
  • Janssons frestelse på vegetariskt vis med potatis, grädde, kapris (går att få vegansk)
  • Sojaköttbullar alternativt quornköttbullar
  • Senaps"sill" gjord på aubergine Inlagd "sill" gjord på aubergine 
  • Stampad vitkålssallad gjord med färsk dill 
  • Rödbetssallad med dill, gräslök och citronsmakande sojamajonäs 
Pris per person: 260kr ex moms




Efterrätter 
Dessa efterrätter går utmärkt att komplettera till alla menyer.
  • Äppelpaj med vaniljsås
  • Belgisk chokladpaj med mörk och ljus choklad samt vispgrädde 
  • Hallonpaj med vaniljsås
  • Blåbärspaj med vaniljsås
  • Vegansk morotskaka med kokostopping
Pris per person: 52kr ex moms. 
  • Rawfood paj enligt utbud 
Pris per person: 68kr ex moms.
 
 

Villkor 
Minimumbeställning för detta pris är 20 personer. 
Kontakta oss på info@hermans.se för annat pris för mindre grupp. 
 
Priser 
Samtliga priser gäller per person. 
12% moms på all mat. 
25 % moms på övriga varor och tjänster. 


Betalning 
Kontant, kortbetalning eller fakturering. 

Beställning 
Beställning sker senast tre arbetsdagar i förväg. 
Minimiantal för cateringbeställning är 20 personer för angivet pris.
Mindre antal = högre pris per portion. 

Avbeställning 
Senast tre arbetsdagar före leverans. 
Försenad avbeställning debiteras 50% av totalpriset. 
Vid avbokning senare än 48 timmar före leverans debiteras med 100% av totalpriset. 

Transport 
Vardagar: 09.00-18.00 inom tullarna 
Enkel: 550 kr ex moms
Tur & retur: 1100 kr ex moms

Övriga tider samt utanför tullarna:
enligt offert
 
Det går även utmärkt att själv hämta beställningen 
på Hermans, Fjällgatan 23b. Utrustningen går 
även bra att själv återlämna följande vardag. 

Uthyrning Porslin 
Tallrikar: 4 kr 
Matgaffel: 4kr 
Matkniv: 4 kr 
Glas: 4kr 
Engångsartiklar såsom gaffel, kniv, tallrik 
och glas 2 kr / artikel (1,60 kr). 
Övriga artiklar enligt offert.
 
Om maten ska packas i engångsförpackningar och returbackar offereras detta.  

Skador 
Skadat eller förekommet gods debiteras. 

Personaluthyrning 
Serveringspersonal: 370kr
Kock eller Projektledare: 470kr

OB-ersättning utfaller vid arbete efter 20:00 
mån-fre samt lördagar och söndagar med 20kr 
per timme. Sociala avgifter är inräknade i 
priserna. Minimidebitering är fyra timmar.